Friss topikok

Haladó elmélet: stopoverek

2017.03.06. 07:48 KennyOMG

Aki követte a blogot, az már találkozhatott a kifejezéssel többször is. Mi a stopover? Egyszerűen megfogalmazva egy olyan átszállás, ami 24 óránál hosszabb. Ez már első hallásra is jó dolognak tűnik, kreatív használatukkal pedig drámaian tudjuk növelni jegyünk értékét. A stopoverek azon kis részét képezik a repülőjegyek világának, amik az utazók számára úgy hasznosak, hogy semmi negatívummal nem járnak.

1 komment

Címkék: trükk elmélet átszállás tarifaszabályok haladó elmélet

Haladó elmélet: a foglalási osztályok

2016.09.05. 09:27 KennyOMG

A foglalási osztályok biztosan az idáig legtöbbször emlegetett, de meg nem magyarázott elemei a jegyeknek. Érdemes részletesen körüljárni a témát, mert természetesen, ahogy bármi más, ami a repülőjegyekkel kapcsolatos, ez sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Szólj hozzá!

Címkék: átszállás tarifaszabályok szürkezóna haladó elmélet

Azok az olaszok... Bangkok-Perugia 291€ biznisz osztalyon

2015.03.25. 00:33 KennyOMG

bkkpeg.pngAhogy a bejegyzés címe mondja, BKK-PEG (vagy BZO, amíg még van járat Rómábol) 291€ egy irányba biznisz osztályon, vagy cirka 525€ retur. Hajra, amig van!

Szólj hozzá!

...csak hardcore mérföldgyűjtőknek: Európa-Japán 75€!

2012.06.25. 18:13 KennyOMG

Az olaszok, azok az olaszok...

12 komment

Címkék: trükk ajánlat törzsutas

A Malév csőd nyomán tovagyűrűző dezinformáció

2012.02.09. 21:01 KennyOMG

Mi az a chargeback, és hogy kaphatom vissza a bankkártyával fizetett jegy árát? - KATT!

A tavalyi Aeroviva csőd után nagy örömmel láttam, hogy az online sajtóban immár eleve megemlítették, hogy aki kártyával fizetett, annak a bankja visszatéríti a költségeit - ha az ügyfél ezt igényli. A nagy kavarodásban azonban szépen lassan elkezdtek előretörni tévedések és félinformációk, úgyhogy most vágjunk is elébe.

6 komment

Címkék: jótanács

...olasz barátaink tovább akcióznak...

2012.01.23. 22:58 KennyOMG

...és tovább csorgatják a kerozint. Ezúttal Japánba:

9 komment

Címkék: trükk ajánlat

Törzsutas-mérföldek repülés nélkül 1: a Pudingember balladája

2011.11.21. 08:03 KennyOMG

Törzsutas-mérföldeket manapság már nem csak repkedéssel szerezhetünk, hanem számtalan más módon is. Mielőtt azonban ezeket sorra vennénk, érdemes megnézni, mi történik, mikor a cégek elszámolják magukat, és a Pudingemberhez hasonló legendák születnek – vagy halnak hamvukba. (A mérföld-témát majd normálisan felvezetjük és körüljárjuk, de most időhiány miatt konzervposzt-korszak van, na.)

1 komment

Címkék: történelem törzsutas

Delta akció az USÁ-ba

2011.11.05. 08:36 KennyOMG

Delta transzatlanti akció 2012-re:

1 komment

Címkék: ajánlat

Haladó elmélet: az átszállásokról

2011.08.31. 08:34 KennyOMG

Mint láthattuk, általában sokkal rugalmasabbak a lehetőségeink az repült útvonalakkal kapcsolatban, mint azt a légitársaságok és ügynökségek honlapjain való foglalások alapján gondolhatnánk. Magától adódik a kérdés, hogy ha a keresők a legrövidebb és legkényelmesebb utakat adják alapból, akkor mégis mire lehet jó ettől eltérő, hosszabb, bonyolultabb utakat kergetni. Természetesen többféle válasz is lehetséges.

6 komment

Címkék: átszállás tarifaszabályok haladó elmélet

Haladó elmélet: az útvonalakról

2011.07.18. 07:05 KennyOMG

Az egyes tarifák által megengedett útvonalak alapjaiban befolyásolják, mekkora „hozzáadott értéket” csaphatunk jegyünkhöz, hiszen – bármennyire triviálisan hangzik is – ezek a szabályok határozzák meg, mely reptereket érinthetjük utunk során, ezzel közvetett hatással vannak a megállóktól kezdve a használt repülőgépek típusain és felszereltségén keresztül a repült mérföldekig számtalan dologra. Érdemes körüljárni a dolgot.

4 komment

Címkék: átszállás tarifaszabályok haladó elmélet