Friss topikok

Alapok 3: keresés gyakorlatban

2010.03.13. 06:03 KennyOMG

Szóval. Mint mondtam, egy kedvező Bp-London-Bp jegyet találni nem akora nagy művészet, de ha kicsit eltérőek az igényeink, akkor mindjárt mindjárt más a helyzet. Az alábbi példában szereplő útvonalat (AKL-BUD egyirány) az unalomig fogom a közeljövőben püfölni, és még tovább is. Ennek az az egyszerű oka van, hogy borzalmasan jó példa szinte minden témakörhöz. Tehát lássuk, hogy a különböző online keresőmotorok hogy viszonyulnak a nem hétköznapi igénybevételhez.

Mindegyik keresőnek a legjobb árú ajánlata van kiválasztva, ugyanarra a napra és útvonalra, ugyanaznap keresve. AKL-BUD, jun 6.

Az Aeroviva/Vista által használt kereső instant diszkvalifikálta magát: nem képes az egyirányú utakat (és a körutazásokat) kezelni. A másik magyar vrsenyző a www.repjegy.hu által üzemeltetett, amiből a Budavár Tours verziója pár ezer forinttal olcsóbb jegyet dobott (gondolom a jutalék később kerül felszámolásra).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a 323199 magyar forint mai középárfolyamon váltva nagyjából 1639 USD. Drága, drága, de hát mégiscsak a világ tulsó felén van, nem?

Lássuk mit dobnak a külföldi oldalak, csökkenő sorrendben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint látható, a Kayak nem szeret minket, még drágább utat is ajánl, mint a repjegy.hu.

A Travelocity.com már egy kerek 25%-ot le is csapott a repjegy.hu ajánlatából.

A spanyol eDreams angol/Eurós változata jelen középárfolyamon 1037 USD.

Az örök megbízható Expedia.com egy hajszálnyival a spanyoloknál is jobb árat produkált.

Végül az Orbitz ajánlata lett a legjobb, árban mindenkit messze agyonvert. Amit érdekes nézni az az, hogy egyrészt a magyar kereső által dobott árhoz képest kevesebb, mint féláron vehetjük meg náluk az adott jegyet, másrészt a nyugati konkurenciához képest is van 20-30% árelőnyük. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az Orbitz ugyanúgy a Galileot használja, ahogy az Aeroviva/Vista páros - a hiba tehát az ő implementálásukban van. Érdemes azonban megjegyezni, hogy míg az Expedia nem számol fel jutalékot, addig az Orbitz jegyenként 12 dollárt, az eDreams szektoronként 12 Eurót!

Hogy melyik jegyre melyik kereső dobja a legjobb ajánlatot, azt sajnos nem lehet előre tudni. Az egyetlen működő megoldás az, ha az ember véginézi az eredményeket egyenként. A Kayak és hasonszőrű oldalak ezt a funkciót szolgálnák, de a Kaya Expedia linkje pl nem is ad eredményt.

A következő postban a 3 nyertes jegyeinek előnyeit és hátrányait nézzük majd meg, mert nem mind rozsaillatú, ami fénylik.

2 komment

Címkék: kereső alapok gyakorlat

A bejegyzés trackback címe:

https://etkt.blog.hu/api/trackback/id/tr831855873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a turista 2010.05.19. 21:22:37

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a blogot. Tartalmas és érdekes, rengeteg újat tanulok belőle. Ehhez a cikkhez egy kiegészítés:

"A másik magyar vrsenyző a www.repjegy.hu által üzemeltetett, amiből a Budavár Tours verziója pár ezer forinttal olcsóbb jegyet dobott (gondolom a jutalék később kerül felszámolásra)."

A Budavár Tours-nak semmi köze a repjegy.hu-hoz, hacsak annyi nem, hogy a repülőjegy motorjuk azonos alapokon áll (Galileo, azaz már Travelport). Az árkülönbséget a service fee különbség adja, később nem jön hozzá plusz költség egyiknél sem.

Durva a magyar és a külföldi találatok közötti árkülönbség, de a másik cikkben jól leírod az okát. Az itthoni Galeilo/Travelport rendszer jelenleg a legjobb átszállási időt részesíti előnyben, és nem hagyja napokig egy városban az átszállót. Érdemes lenne ugyanazokat a jegyeket is összehasonlítanod, kíváncsi lennék az eredményre.

Jó munkát és írást!

Üdv: Balázs

Platschu · http://platschu.blogspot.com/ 2011.06.13. 13:50:33

Ez tényleg hasznos volt. Köszönöm!
süti beállítások módosítása